Radyo, Televizyon ve Sinema

Radyo,Televizyon ve Sinema Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimRadyo,Televizyon ve Sinema
Program DirektörüDr. Öğr. Üyesi Sadık BATTAL
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans.
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Radyo, Televizyon ve Sinema diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise Radyo, Televizyon ve Sinema Uzmanı´dır.
Eğitim TürüTam Zamanlı.
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden mezun olmak.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek Öğretim kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıRadyo, televizyon ve sinema, devrinin tanıklığını yapabilmesinin yanı sıra duygu, düşünce ve fikir iletebilen, yeni dünyalara kapı aralayabilen, farklı olan her şeyi bir araya getirebilen, mesafeleri ve kültürel farklılıkları ortadan kaldırabilen, en değerlisi de doğrudan insan ruhuna seslenebilen anlam ve anlatım araçlarıdır. Radyo, Televizyon ve Sinema programı ile ülkemizin nitelikli istihdam açığını karşılayabilecek özelliklerde nitelikli elemanları yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Programın eğitsel odağı, özetle, toplumsal yaşamın temel belirleyenlerinden olan kitle iletişim sistemi içinde profesyonel olarak çalışabilecek sanat insanlarının yetiştirilmesidir. Temel amaç, iletişim sürecinde kullanılan yazılı, sözlü ve görsel araçları toplumsal bağlamda çözümleyebilen ve kullanabilen, iletişimi bilimsel ve estetik açılardan tasarlayıp uygulayabilen yetkin gençlerin yetiştirilmesidir. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, toplumun sanatsal yanının güçlenmesine önemli katkılar sağlayacaktır.
Mezunların Mesleki ProfilleriMezun olunduğunda Radyo, Televizyon ve Sinema alanında istihdam olanakları mevcuttur. Özel prodüksiyon şirketlerinde, kanallarda ve dijital medya platformlarında program yapımcılığı, yönetmenlik, içerik üretimi ve post prodüksiyon gibi alanlarda istihdam olanağı vardır. Aynı zamanda devlet kurumlarında Basın, Yayın ve Halkla ilişkiler biriminde istihdam olanağı vardır.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1.50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

 

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

 

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme, anlamlandırma, araştırma, planlama, tasarlama, yorumlama, eleştirel yaklaşma, kurgulama

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, gözlem

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, gözlem

Problem Çözme

Film planlama, kurgulama, tasarım ve üretim çalışmalarında alana ve konuya yönelik teknik ve yapısal sorunları belirleme ve buna bağlı olarak problem çözme

Bilgisayar destekli kurgu ve tasarım programları, film ve hareketli görüntü üretim teknolojileri, kamera ve mikrofon kullanımı, gözlem

Proje Uygulama

Film planlama, kurgulama, tasarım ve üretim çalışmalarında yönelik örnek bir proje üzerinde yapılan çalışmalar

Bilgisayar destekli kurgu ve tasarım programları, film ve hareketli görüntü üretim teknolojileri, kamera ve mikrofon kullanımı, çoklu ortam araçları, bilgisayar

Beyin Fırtınası

Özellikle çekim planlama ve kurgulama çalışmalarına yönelik gözlem ve anlamlandırma,  eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, sorun çözme

Film atölye teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Gösterim

Film okuma ve tartışma, projelerinin sunumu

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, sanatsal ve eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Atölye Çalışması

Gözlem/durumları işleme, araştırma - uygulama, deneysel çalışma, sanatsal üretim, eleştirel yaklaşma ve düşünme

Kamera, ışık, bilgisayar kurgu ve post prodüksiyon donanımları, ses kayıt ve kurgu teknolojileri

Laboratuar

Bilgisayar labaratuvarında bilgi teknolojileri

Özel donanım

Ödev

Araştırma, yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, sanatsal ve kuramsal düşünme 

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma, yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

İnternet veri tabanları, standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, araştırma, yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, deneysel sanatsal üretim

İnternet veri tabanları, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, ses ve görüntü üretim teknolojileri, sergileme ve gösterim mekanları

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Alana dair öğrenme gereksinimlerini belirlemek ve toplumsal sorumluluk bilinci içinde yaşam boyu yönlendirebilme yetkinliğine sahip olmak.
2-Alandaki yasal düzenlemeler, yönetmelikler ve mevzuatlar konusunda bilgi sahibi olmak ve gerekli bilgileri pratiğe dökebilme yetkinliğini göstermek.
3-Alanı ile ilgili uygulamalarda kendisinden beklenen çalışmaları bir ekip üyesi olarak yürütebilme ve sorumluluk alabilme yetkinliği göstermek.
4-Alanındaki çalışmaların kavramsallaştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesinde yaratıcı ve eleştirel düşünme bilgi, beceri ve yetkinliğine sahip olmak.
5-Alanındaki sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek projeler üretmek; uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşma yetkinliği göstermek.
6-Alanındaki ulusal ve uluslararası düzeydeki çalışmaları takip edebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilme yetkinliği göstermek.
7-Alanında ulusal ve uluslararası değerlerin farkına varmak ve etik değerlere uygun hareket etme yetkinliğini göstermek.
8-Diğer sanat alanlarının estetik ve teknik kodlarını değerlendirebilecek düzeyde çok boyutlu bilgiye sahip olmak, disiplinler arası düşünebilme ve çalışabilme becerisi geliştirmek.
9-Film ve işitsel, görsel medya üretimlerini tamamlayarak; hikaye, kompozisyon, ışık ve ses gibi teknik ve estetik kavramlarla geliştirilmiş yaratıcı, özgün yapımları gerçekleştirebilme becerisi göstermek.
10-Görsel ve yazılı materyaller üzerinde bağımsız araştırmalar yürütebilme bilgi ve becerisi göstermek; bu araştırmaları ulusal ve uluslararası düzeyde kullanabilme yetkinliğine sahip olmak.
11-Radyo, televizyon ve sinema alanındaki etik, estetik, kültürel ve toplumsal meselelerle ilgilenmek, sorgulamak ve bu konulara dair eleştirel bilgiye sahibi olmak.
12-Radyo, televizyon ve sinema alanındaki temel kavramlar, teknik terminoloji ve kuramlar hakkında bilgi sahibi olmak.
13-Radyo, televizyon ve sinema alanında üretilen çalışmaların yapımı, dağıtımı ve gösterimi hakkında bilgi sahibi olmak.
14-Sektörün gerektirdiği disiplinler arası iş bölümü ve sorumluluklar hakkında bilgi sahibi olmak, iş birliği ve iletişim becerilerini geliştirmek.
15-Üst dizey teknik ve mesleki bilgiye sahip olmak; teknoİojik gelişmelere paralel olarak piyasada kullanılan teknik ekipmanı tanıma ve kullanma becerisini göstermek.

Müfredat

Radyo,Televizyon ve Sinema Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
RTS 101 Fotoğraf Tekniği ve Felsefesi 2 1 5
RTS 109 Radyo Ve Televizyona Giriş 2 0 3
RTS 103 Senaryo I 2 1 5
RTS 105 Sinemanın Temel İlkeleri 2 0 4
RTS 111 Temel Sanat Eğitimi 1 1 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
RTS 107 Türk Sineması Tarihi I 2 0 4
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
RTS 112 Eleştirel Düşünme 2 0 4
RTS 102 Fotoğraf Tekniği Ve Uygulaması 1 2 5
RTS 110 Gölge Oyunu 2 0 3
RTS 106 Halk Kahramanları 2 0 3
RTS 104 Senaryo II 2 1 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
RTS 108 Türk Sineması Tarihi II 2 0 4
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RTS 205 Çocuk Edebiyatı 2 0 3
RTS 207 Dünya Sineması Tarihi I 2 0 4
RTS 201 Görüntü I 2 1 5
RTS 203 Kurgu I 2 2 6
RTS 209 Senaryo III 2 1 6
Seçmeli RTS 2.Sınıf Güz YY Seçmeli() 6
RTS 237 Anadolu Mitolojisi 3 0 3
RTS 229 Belgesel Sinemada Farklı Yaklaşımlar 3 0 3
RTS 231 Jungien Sinema 3 0 3
RTS 243 Karagöz Atölyesi Tasvir Yapım ve Oynatımı 3 0 3
RTS 225 Medeniyetler Tarihi 3 0 3
RTS 221 Mesnevî 3 0 3
RTS 241 Sağlık İletişimi 3 0 3
RTS 239 Sanat Tarihi 3 0 3
RTS 227 Sinemada Zaman Ve Mekân 3 0 3
RTS 233 Sinema Gösterge Bilimi 3 0 3
RTS 235 Sinema Sosyolojisi 3 0 3
RTS 223 Yunus Emre 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RTS 208 Dünya Sineması Tarihi II 2 0 4
RTS 202 Görüntü II 2 1 5
RTS 204 Kurgu II 2 2 6
RTS 206 Sanat Hukuku ve Telif Hakkı 2 0 3
RTS 210 Senaryo IV 2 1 6
Seçmeli RTS 2.Sınıf Bahar YY Seçmeli() 6
RTS 236 Anadolu’da Sözlü Anlatı Sanatı ve Geleneği 3 0 3
RTS 234 Balkan Sineması 3 0 3
RTS 230 Bozkırın Tezenesi 3 0 3
RTS 242 Film Teorileri 3 0 3
RTS 222 Hamzanâme 3 0 3
RTS 232 İran Sineması 3 0 3
RTS 224 İslâm Sanatı 3 0 3
RTS 246 Kukla Atölyesi Kukla Yapım ve Oynatımı 3 0 3
RTS 240 Reklam Filmlerinin Sinematografisi 3 0 3
RTS 238 Sinemada Türler 3 0 3
RTS 228 Şiir Okumaları 3 0 3
RTS 244 Tıp Etiği 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RTS 301 Belgesel Film Atölyesi 1 2 5
RTS 305 Çizgi Film ve Animasyon I 1 2 6
RTS 307 Film Yönetmenliği 2 1 6
RTS 303 Sinemanın Sesi 1 1 4
Seçmeli RTS 3.Sınıf Seçmeli() 3
RTS 321 Battalnâme 3 0 3
RTS 331 Görsel Efekt Tasarımı 1 2 3
RTS 333 Görsel Tasarım ve Grafik 1 2 3
RTS 325 Halkbilim 3 0 3
RTS 327 Hint Sineması 3 0 3
RTS 339 Lügât 1 2 3
RTS 341 Ontolojik Yaklaşımlar 3 0 3
RTS 323 Sanat Eserinin Kökeni 3 0 3
RTS 337 Ses Tasarımı 1 2 3
RTS 335 Sinemada Oyunculuk 1 2 3
RTS 329 Sinema ve Edebiyat 3 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 6 AKTS Alabilir 6
ARB317 Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
BMMS 404 Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 3 0 5
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
TDEB341 Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 4
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
KIMB320 Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya) 3 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
UNİSEC301 Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSTO116 Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 3 0 5
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
MB201 Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
ZSTE412 Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
COG331 Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSZO314 Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RTS 302 Bilimsel ve Sanatsal Araştırma Yöntemleri 2 0 4
RTS 304 Bilinç Teorileri 3 0 5
RTS 306 Çizgi Film ve Animasyon II 1 2 6
RTS 308 Sosyodramatik Sinema 1 2 6
Seçmeli RTS 3.Sınıf Bahar YY Seçmeli() 3
RTS 332 Bilgisayarda Üretilen İmge (CGI) 1 2 3
RTS 336 Deneysel Film 1 2 3
RTS 338 Filmin Rengi Ruhsârı 1 2 3
RTS 334 Hareketli Grafik Tasarımı 1 2 3
RTS 322 Kuşların Dili 3 0 3
RTS 328 Mimarî Sanatı 3 0 3
RTS 326 Saltıknâme 3 0 3
RTS 330 Sinemada Sanat Yönetmenliği 1 2 3
RTS 340 Sükût 1 2 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 6 AKTS Alabilir 6
CMSB305 AB ve Türkiye’de Çevre Politikaları (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
APT304 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
İFS818 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
IMSB422 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 3 0 5
MİMS027 Araştırma Yöntemleri(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Mimarlık) 3 0 3
UNİSEC004 Besin Hijyeni(S.B.F-Bes.Diy.) 2 0 3
FİZB220 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 3 0 3
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 4
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
İŞLB611 Finans Yönetimi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
İŞLB810 Girişimcilik II(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
İFS808 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İDEB312 İngiliz Kültür Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-İng.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC304 Japon Toplumu(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.(İ.Ö)) 4 0 4
CMSB301 Kentleşme ve Çevresel Etkileri (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İFS815 Kuran´da Ana Konuları (İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
İFS814 Kur’an Okuma ve Tecvid(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 1 3
PSK210 Mutluluk(Fen - Edebiyat Fak.-Psikoloji) 2 0 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
ENMBS403 Rekabet Yönetimi(Çorlu Müh. Fak.-End.Müh.) 3 0 5
İFS817 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
BSYSGK 407 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 4
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
TÇE001 Türk Müziği(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 3 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RTS 403 Film Müziği 1 2 5
RTS 405 Görmek ve Düşünmek 2 0 5
RTS 401 Kısa Film Atölyesi I 1 2 6
RTS 407 Özgün Sanat Anlayışları 3 0 5
Seçmeli RTS 4.Sınıf Güz YY Seçmeli() 3
RTS 437 Bir Olasılık Teorisi Olarak Nasip 3 0 3
RTS 427 Film Eleştirisi 3 0 3
RTS 435 Film Yapımcılığı 3 0 3
RTS 429 Hakikat Sineması 3 0 3
RTS 421 Kierkagaard Okumaları 3 0 3
RTS 421 Kierkagaard Okumaları 3 0 3
RTS 423 Sinemada Anlam ve Anlatım 3 0 3
RTS 433 Sinemada Epik ve Lirik Yapı 3 0 3
RTS 431 Türk Sinemasının Ekonomik Yapısı 3 0 3
RTS 425 Yakındoğu Sineması 3 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 6 AKTS Alabilir 6
ARB317 Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
BMMS 404 Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 3 0 5
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
TDEB341 Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 4
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
KIMB320 Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya) 3 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
UNİSEC301 Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSTO116 Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 3 0 5
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
MB201 Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
ZSTE412 Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
COG331 Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSZO314 Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RTS 408 Bitirme Projesi 1 4 8
RTS 404 Film Okuma Teknikleri 2 0 4
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
RTS 402 Kısa Film Atölyesi II 1 3 7
Seçmeli RTS 4.Sınıf Bahar YY Seçmeli() 3
RTS 436 Asıl Film Şimdi Başlıyor 3 0 3
RTS 424 Aşknâme 3 0 3
RTS 430 Avrupa Sineması 3 0 3
RTS 434 Film Estetiği 3 0 3
RTS 438 Hukuka Giriş: Karınca Hukuku 3 0 3
RTS 428 Poetika 3 0 3
RTS 432 Resim Sanatı 3 0 3
RTS 426 Uzakdoğu Sineması 3 0 3
RTS 422 Yusuf Kuyusu 3 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 6 AKTS Alabilir 6
CMSB305 AB ve Türkiye’de Çevre Politikaları (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
APT304 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
İFS818 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
IMSB422 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 3 0 5
MİMS027 Araştırma Yöntemleri(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Mimarlık) 3 0 3
UNİSEC004 Besin Hijyeni(S.B.F-Bes.Diy.) 2 0 3
FİZB220 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 3 0 3
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 4
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
İŞLB611 Finans Yönetimi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
İŞLB810 Girişimcilik II(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
İFS808 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İDEB312 İngiliz Kültür Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-İng.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC304 Japon Toplumu(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.(İ.Ö)) 4 0 4
CMSB301 Kentleşme ve Çevresel Etkileri (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İFS815 Kuran´da Ana Konuları (İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
İFS814 Kur’an Okuma ve Tecvid(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 1 3
PSK210 Mutluluk(Fen - Edebiyat Fak.-Psikoloji) 2 0 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
ENMBS403 Rekabet Yönetimi(Çorlu Müh. Fak.-End.Müh.) 3 0 5
İFS817 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
BSYSGK 407 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 4
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
TÇE001 Türk Müziği(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 3 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
RTS 101 Fotoğraf Tekniği ve Felsefesi
#
534444425525521
534444425525521
534444425525521
534444425525521
534444425525521
RTS 109 Radyo Ve Televizyona Giriş
#
554535445545434
554535445545434
554535445545434
RTS 103 Senaryo I
#
445554545455444
445554545455444
445554545455444
445554545455444
RTS 105 Sinemanın Temel İlkeleri
#
545454544554554
545454544554554
545454544554554
545454544554554
RTS 111 Temel Sanat Eğitimi
#
343244525525523
343244525525523
343244525525523
343244525525523
343244525525523
TDİ101 Türk Dili I
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
RTS 107 Türk Sineması Tarihi I
#
444324555235334
444324555235334
444324555235334
444324555235334
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
111112113112111
111112113112111
111112113112111
111112113112111
RTS 112 Eleştirel Düşünme
#
244143435525445
244143435525445
244143435525445
RTS 102 Fotoğraf Tekniği Ve Uygulaması
#
154555541555444
154555541555444
154555541555444
154555541555444
154555541555444
RTS 110 Gölge Oyunu
#
334444333355442255555544443344
334444333355442255555544443344
RTS 106 Halk Kahramanları
#
113344111155331141554444111111
113344111155331141554444111111
RTS 104 Senaryo II
#
444545445545445
444545445545445
444545445545445
TDİ102 Türk Dili II
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
RTS 108 Türk Sineması Tarihi II
#
555554554554454
555554554554454
555554554554454
555554554554454
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
RTS 203 Kurgu I
#
304403004004040
004400300044404
400400044344000
400400000040000
RTS 202 Görüntü II
#
300540005000005
304540005000005
304530000004004
RTS 204 Kurgu II
#
203544004000405
203544004000405
203544004000405
RTS 206 Sanat Hukuku ve Telif Hakkı
#
350000500004000
350000500004000
RTS 210 Senaryo IV
#
400540045040000
300540040050000
300540045040000
RTS 242 Film Teorileri
#
300000050355000
300000050355000
300000050355000
RTS 244 Tıp Etiği
#
311112101111112
111121110211101
111311111111101
111211110112111